Dit zijn de 10 campings waar 4×4 rijders graag komen

 
Top 10 4×4 campings binnen België, Duitsland en Nederland.

Naar welke campings gaat 4×4 minnend Nederland en België graag? Dat zochten we uit met een poll op Facebook. We kregen veel reacties en hieronder vind je de top 10 4×4 campings.

 1. Sportlandgoed – Zwartemeer, Nederland
  “320.000m2 fun & sports”. Bij het Sportlandgoed in Drenthe heb je alles onder één dak! De leukste activiteiten, heerlijk eten en overnachten op de camping of in een Canadese blokhut.
  www.sportlandgoed.nl
 2. Camping MAKA – Auby sur Semois, België
  “Een kleine camping in de Belgische Ardennen”. Mooie camping aan de rivier en omringd door bos. Met een winkel, bar en restaurant. Koken op kampvuur kan hier.
  www.campingmaka.be
 3. Fursten Forest – Furstenau, Duitsland
  Kamperen op de schietbanen van een oude legerbasis. Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens, ligt een bijna 400 hectare groot offroad park / vrijetijdspark. Fursten Forest was tot 2008 in gebruik als oefenterrein van het Duitse leger. De kazerne en het ruwe terrein waar met tanks en ander materieel werd geoefend heeft inmiddels een nieuwe functie gekregen als leisure park, te weten het grootste outdoor en automotive park van Europa!
  www.furstenforest.eu
 4. Camping Donnersberg – Gerbach, Duitsland
  Aan de rand van het bos, in de heuvels tussen de Duitse wijnbouwgebieden Pfalz en Rheinhessen, vind je Camping Donnersberg. De camping is van het Nederlandse echtpaar Marcel en Mercedes Olderaan. De camping staat geheel in het teken van rust, ruimte en natuur. Er zijn veel outdoor activiteiten mogelijk.
  www.campingdonnersberg.com
 5. Freizeitpark Mammut – Stadtoldendorf, Duitsland
  60 hectare offroadterrein, overnacht op de kampeerweide of in een kamer in het gerenoveerde kazernegebouw. Restaurant aanwezig. Er wordt ook een 4×4 cursus met huurauto of eigen auto aangeboden.
  www.fpmammut.de
 6. Landgoed de Wielewaal – Zeewolde, Nederland
  Dit is een kampeerterrein midden in de natuur, dat 365 dagen per jaar geopend is! Zomer- en winterkamperen is hier mogelijk. Allemaal ruime plaatsen op het gras, tussen het groen en sommige plekken direct aan het water. Kies uit plaatsen met en zonder elektra. Waar je ook kampeert op deze natuurcamping, het is op loopafstand van zwemwater en je bent omringd door bos. Geniet van een kampvuur en buiten koken.
  www.dewielewaal.com
 7. Landgoedcamping het Meuleman – De Lutte, Nederland
  In het prachtige Twentse natuurgebied Het Lutterzand ligt Landgoedcamping het Meuleman. Omgeven door fraaie glooiingen en een karakteristiek coulisselandschap is het de perfecte plek, waar rust en recreatie elkaar ontmoeten. Bij minimaal 2 nachten op de camping krijg je een GPS in bruikleen met 2 greenlaningroutes, samen 160 kilometer lang.
  www.camping-meuleman.nl
 8. Natuurkampeerterrein De Vlagberg – Sint Anthonis, Nederland
  Deze camping van Staatsbosbeheer ligt heel mooi op de heide bij het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis. Ruime plekken, kamperen tussen de schapen, modern sanitair, overdekte vuurplaats en een speelbos voor de kids.
  www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-vlagberg
 9. Camping Buitenland – Zandpol, Nederland
  Misschien een vreemde eend in de bijt, maar deze camping kwam als tip binnen. Deze duurzame camping in Drenthe is een initiatief van onder andere Floortje Dessing. BuitenLand is een kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is. Er is een restaurant, zwemmeertje, hottub, activiteiten en vuurplaatsen.
  www.buitenland.com
 10. Camping Lumdatal – Rabeanu, Duitsland
  Op nog geen 3 uur rijden vanaf de Nederlandse grens vind je camping Lumdatal, gelegen in het prachtige Lahntal. Vanaf de camping kan je mooie wandelingen en fietstochten maken, gaan kajakken op de rivier de Lahn of een van de vele stadjes met de vakwerkhuizen bekijken. Nabij de camping is er de mogelijkheid om met je 4×4 erop uit te trekken. Vanaf de camping rijd je zo de prachtige greenlanes op in het Lahntal. Op de camping liggen GPS apparaten klaar met routes die je over zowel off-road als over kleine landweggetjes door de omgeving laten rijden. 
  www.campinglumdatal.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 5 sterren
1 stem