Passie voor het Avontuur

Mijn passie voor het avontuur is me waarschijnlijk in m’n familiegenen doorgegeven. Opgegroeid in een gezin van 9 kinderen op een tuinderij, waar we altijd ‘mochten’ werken. Ik vond het geweldig, ik hield van werken op het land en met het land. Voordat de brommer-gerechtigde leeftijd aanbrak, vond ik m’n passie in fietsen, niet hard, maar lang. Fiets-zwerf-tochten door het rijk van Nijmegen en over de Veluwe, hebben waarschijnlijk de bodem gelegd voor m’n later ontstane passie 4x4 rijden en reizen. Nog steeds maak ik in m’n vrije tijd graag fiets-zwerftochten door het buitenland, maar het 4x4 virus heeft me sinds een jaar of 20 volledig te pakken.

Ervaring 

25 jaar, waarin ik talloze offroad reizen en 4x4 evenementen georganiseerd heb.
Mooie buitenlandse 4x4 avonturen, en t geven van ontelbaar aantal 4x4 cursusdagen, maken me tot wie ik uiteindelijk ben geworden ben in dit vak.

Samen avontuurlijke offroad reizen beleven

Dat is de slogan van HSR. Goed georganiseerde en goed voorbereide reizen, waarbij maximaal aandacht aan de deelnemers gegeven wordt.
Dit ga je meemaken in het traject op weg naar het startpunt van de reis.
Tijdens de reis krijg je offroad begeleiding, technische ondersteuning en gaan we samen een onvergetelijk avontuur aan.

Wij gaan op pad met een maximum van 7 deelnemende auto’s (zelf ben ik dan de 8e). De buitenlandse gidsen rijden (op een uitzondering na) altijd in de HSR auto mee.
Dit bevordert de communicatie tussen de reisleider en de gids.

Maatwerk

Natuurlijk maken we graag reizen op maat voor groepen. Groepen die zich aanmelden om met ons op pad te gaan, maar ook groepen die alleen van onze expertise gebruik maken.
In de 25 jaar heb ik tientallen reis bestemmingen onder m’n hoede gehad.
Voor hen organiseren we een op maat gemaakt avontuur heel graag.

Voor meer informatie,

Schroom niet me een belletje te geven, of stuur een bericht.

Met avontuurlijke groet, Harrie

06-51 480 532
harrieschoutenreizen@gmail.com

4X4 Cursusdagen

Je droom is eindelijk verwezenlijkt. Je stoere 4x4 staat op de oprit. In het verkeer toren je hoog boven het andere verkeer uit, met veel meer overzicht dan je gewend was. Ook rij je automatisch rustiger. Het is toch alsof je met soort veredelde tractor rijdt. Natuurlijk heb je hem ook vanwege z’n uiterlijk gekocht. Hij rijdt heerlijk relaxed en geeft je een machtig en veilig gevoel.

 

Offroad

Maar je zou er toch ook mee door een weiland, of een modderige route door het bos moeten kunnen. Of zoals je wel op Youtube of in de bladen gezien hebt, een heuse offroad reis door het buitenland maken. Het kleine pookje en de modder lonken

HSR organiseert 4x4 cursussen, waarbij wij u heel veel, zo niet alles, gaan bijbrengen  over uw auto en daar waar hij voor gebouwd is: rijden op het onverharde. Dit kan een eenmalig dagje offroad  zijn, maar ook een voorbereiding op een heuse 4x4 reis zijn.

  • Hoe leer ik goed en veilig met mijn auto omgaan?

  • Wat zijn de verschillende 4x4 systemen, en waar dienen al die knopjes voor?

  • Hoge en lage gearing en wat betekent differentieel?

  • Hoe rijd ik een riskante situatie in maar vooral hoe red ik me daar uit?

  • Hoe rijd ik steile hellingen omhoog en hoe naar beneden, of hoe schuin kan ie?

  • Hoe diep kan ik door het water?

  • en misschien wel ‘t belangrijkste: hoe houd ik m’n 4x4 heel?

Wil je hier op een pagina staan stuur een mail naar jos@4x4vrienden.eu  en ik zal u dan terug bellen of mailen